Vánoční besídka 2013

05.01.2014 18:49

Mnohá sdružení a spolky pořádají před koncem kalendářního roku výroční schůzi. Jelikož je třetí promile společenstvím zakládajícím se na sportovních a zábavních kratochvílích, rozhodl výkonný výbor namísto toho uspořádat dne 21.12.2013 vánoční besídku. Místem konání byla jednoznačně ustanovena společenská místnost v obydlí páně Hančova. Účast byla poměrně hojná, nejvyšší funkcionáři byli přítomni v plném počtu.

Oproti jiným společenským akcím byly stoly vyzdobeny vánočním ubrusem a přistálo na nich vánoční cukroví. Večírek byl zahájen proslovy vedení týmu, které jednak poděkovalo za celoroční vzájemnou spolupráci, ale i apelovalo na ještě hojnější účast na týmových akcích, aby výsledky byly ještě efektivnější. Vedení považuje za důležité nepolevovat v našem snažení, aby se i nadále dařilo udržet růstový potenciál a plnit plán nejméně na 110% a nejlépe na 3‰.

Během večera zazněly nevyhnutelně i typické vánoční koledy a přestože mnozí z nás považují televizi za mor hospod a obdobných zařízení, bylo v poklidu promítnuto i několik dílů seriálu Hospoda.

Zhruba ve stejném momentu, kdy skončila reprodukce vánoční hudby, zmizely z talířků i poslední kousky vánočních cukrovinek a na politých a popelem ušmudlaných ubrusech se dalo jen stěží rozeznat vánoční motivy. A přesně v tomto momentu se vánoční besídka proměnila v typicky melancholický alkoholovo-tabákový dýchánek.

Ráda bych napsala, že jsme veskrze všichni byli toho večera naladěni na stejnou notu, ale dvě postavy se již od začátku večírku vánoční romantické náladě vymykaly. Byli to nejmenovaní hanbáři, kteří vyrazili na pivo už v pátek a než se nadáli, byli odvezeni z nonstopu rovnou na sobotní večírek. Jejich rozpoložení se nám za celý večer (bohudík) dohnat nepodařilo. Jeden z dvojice nočních živlů dle očekávání krátce po zahájení akce položil čelo na ubrus. Avšak navzdory tomuto očekávání to byl ten druhý než jsme předpokládali.

Nutno zmínit, že příjemné překvapení nám připravil sám pan domácí, jenž společenskou místnost kvůli večírku uklidil a viditelně zútulnil vlastnoručně šitými závěsy. Dále pak připravil vánoční svařáček a neposlední řadě musím zmínit zlatý hřeb večera, kdy se podávalo velice povedené čerstvě vyuzené maso z nedávné mikulášské zabijačky.

Důležitým počinem předvánočního večírku bylo založení nástěnky Týmu 3. promile. Na této ploše se nyní budou uchovávat ve hmatatelných důkazech nejdůležitější a nejzábavnější okamžiky života našeho týmu. Neváhejte prohledat znovu a pečlivě své skrýše, aby se nástěnka rozrůstala. Při další vzpomínkové akci nashledanou!